Let Me Help YOU!!

Monday, October 20, 2008

Hikayat kawan2 ku...



hahahaha...sebelom cter aku kena gelak dulu...hehehe...aku nk story skit r pasl kengkawan ku yg menjadi penyakit hati aku n penawar untuk penyakit hatiku gak...huuuu bahasa belit2...k antara mereka yg bertuah untuk menjadi kawan paling rapat ku di ump yg indah neh adalahhhh...jeng..jeng..jeng...echa, fatin, nani, iffah n amy...haaa diorg ni r...k skrg aku nk elobarate sekor2...bukan sekor2, sorg2..hehehe kerna mereka tiada ekor sama skali...

echa
beliau merupakan antara org yg tinggi tahap kesabarannya..memg aku tabik spring kt dia neh..mmg jenis xde reaksi muka la kalo dia rase marah ke, geram ke cm tu je r muka dia..kira cm xde perasaan pun ye gak..smpai rase mknn pun kalo aku tnya "echa sdap x?" nnt dia jawab "ntah, xde prasaan" memang jawapn yg mengecewakan aku...tu di awal pengenalan aku dgn dia la...tp kn sejak dia ade ehem ehem neh, dia semakin berperasaan...aku bersyukur la...sbb kalo la dia still feelingless(word neh xdaftar lg kt kamus oxford so korg xyah sush cri la hak3) cm dulu risau gak aku...ye r tkut ehem ehem dia tu ingt dia neh lain mcm ke kn..skrg ni jgn memain da pandai nk marah org antara nya aku la...hehehe sbb slalu wat dia bengang xpun kalo org yg cri pasal dgn dia r..tp cter blakang la bla depan org tu dia diam je, bukn ape dia jenis malas besarkn mende2 kcik...hehehe. pastu dia neh rajin...wat keje mmg xberkira r...tp kalo dia wat hand calculation tuk lab report dia kira r kn...susah kalo dia xkira, sbb dia ni bab congak memg Masyallah, susah ckp betapa lmbt nya dia nk bg jwpn...hahaha yg lain sensort, xleh cter hehehe...echa aku syg koooooo


fatin
haaaa minah neh mmg contra dgn budk kt ats neh..dia jenis cerewet skit...skit ke aku rse cm byk...hehehe sori tin..tp kalo dia wat keje mmg tip top la..kemas jeee...bju pun up-to-date...new arrival pnya barang hahaha...kadg2 penghabisn stok gak...hahaha pastu dia neh jenis wat bodoh je ape yg org ckp...kalo dia rase mende yg dia wt tu xslah dia blasah je...bolayan la org lain...hehehe sape dpt partner dgn dia mmg masak r...kekadg hangit hehehe... bukn ape kalo dia membebel perghhhh ni tlinga neh sblum dgr, saiz kira cm normal pnya tp selepas 12 minit 45 saat dia stat xmuat msuk dlm tudung..lg kan dia slalu gak blnja ktorg hehehe...kalo kuar dgn dia ke kn kekadg dia byr r minyk lebih sbb dia nk air-cond..cerewet x..hehehe tp aku tetap syg kooooo

iffah
yezza beliau juga dikenali sebagai otai group kami...dia la antara pelawak semulajadi antara kami...hahahahahaha...adeh aku da stat gelak...dia bukan ape dia slalu tershashul ckp...mende tu yg jd ktorg suke usik dia...tp once dia da xbersuara sume xbrani nk kacau...bukn ape tkut dia tersasul time dia nak marh tu nnt lg kuat ktorg berdekahhh...hehehe xde r...kalo aku mmg cuak la kalo dia da stat diam + senyap + kaku...huhuhu otherwise, beliau juga dikenali sebagai tenaga pengajar mahir ktorg time study week...walaupun di mulut dia slalu tersasul, tp di tangan nye ketika menulis formula2, note2 mmg xpernah tersasul...mmg best r dia...sejuk je ati aku kalo tgk kertas test dia.tp panas blik ati aku bila tgk kertas test sendiri...hehehehe...lg ape ye...haaaaaa dia bwk kete mmg best...smpai ktorg ade byk jenis pengalamn dgn dia...antara yg plg best dia blnja aku, nani n echa kfc sbb kena **e** t**c*...hahaha ipah aku sayang koooo...

nani
hehe..nani ni garang skit(nada berbisik nnt dia dgr) hak3...tp dia baik ati...dia la antara pendengar setia kami kalo ade mslh...nasihat nya pun blh tahan membantu...kekadg kena sindir gak...tp dia mmg baby sitter yg ade kelassss...kalo antara ktorg yg sakit dia jaga mmg tip top...aku suka dgr dia gelak...sbb kalo dgr dia gelak, aku pun rase gelak gak...walaupun aku xrase nk gelak...dia ade 1 external hard disk yg bersaiz 80gb rase nye...penuh giler mende tuh...yg pasti dlm tu sume cter2 episod, movie2 dan yg sewaktu dgn nya la...aku pun confused...ape la yg dia simpan dlm external tu smpai penuhhhh...hehehe...pastukn 1 perkara yg org lain slalu tunggu dia kalo dia blik dr sabah is...aku x...huhuhu...nk tau ape...dia bwk sekotak harta karun yg dlm air tu...siap da goreng celup tepung...udang nye sama besar dgn penumbuk aku...giler r...1st time aku tgk mende2 yg besar2 tu...tp ape blh buat aku tgk je...sbb aku ni mmg xminat seafood...ikan blh r...(sbenarnya allergic hahahaha)...lastly, selama aku knal nani, dia mmg ade 1 kebolehan yg xde pd ktorg...tp aku xtgk real face to face lg r...xpe tgu...aku nk mntak permintaan terakhir kt dia...hahaha nani aku syg kooooo

amy
last but not least...smpai gak kt ko amy...hehehe nama sebenarnya yasmin...tp xtau cmne blh jd amy...hehehe dia ni pon sempoi je...dia ni bg aku kategori luar biasa gak...sbb nya...bla dia ckp pape kn, muka dia slamber je...tp ktorg neh dah berdekah pecah perut daaa...haaaa luar biasa x?hehehe tp jgn di usik... sbb 4 the time being beliau sudah berpunya...hehehe dan beliau juga adalah pecinta setia...hehehe aritu aku g blik dia kn...aku ade jmpe 1 mende yg boncit2 duk ats katil dia...bla aku tgk btol2 rupenya tu replika abg syg dia...hahahaha amy gurau je...dia neh kalo B.I mmg mantap r...speaking berhabuk...omputih pun xpham loghat dia ckp B.I hahaha...xde r gurau je...beliau juga dikenali sebagai kamus bergerak kami..aku nk cter skit lg r, dulukn msa 1st time aku tgk dia..pergghhhh kerek gler minah neh..jenis2 cm muka sombong skit r tp bak kata mak aku 'dont judge a book by its cover bebeh'..dia sgt ok sbnrnya..beliau juga penasihat kedua aku selepas nani..hehehehe amy aku syg koooo

haaaa itu la hikayat 5 ketul kawan2 ku...kemana saje, dimana saje, xkira masa, kalo kami rase nk gelak kami lpas je xde simpan2...hahaha...korang memang best r...korang byk bagi pengalaman kt aku...kalo dlm hikayat ku neh ade yg wat korg terasa ati aku mintak maap la ye...saje nk cter aku ade 5 org kwn yg xbpe nk btol cm korg...hehehehe

with some love + sayang + keikhlasan
sihasu

4 comments:

mYsteRi0us said...

ermm...
ak rindu amy....

sihasu87 said...

aku pun...
sgt2...
kekadg terbyg je dia ade dgn kita...
cra dia gelak...
sumela...
tp...
sudah takdirnya...

Liey said...

:)

Liey said...

:)