Let Me Help YOU!!

Saturday, January 22, 2011

cerita ceriti

soalan yang sama. bentuk yang berbeza. tp jawapan tetap sama. aku jalan2 di shopping kompleks yg kebanyakan nye warga luar negara. rasa cam g melancong pun ade. hehe. sambil2 menunggu kawan aku cari kasut, aku menjalankan hobi yang memang dr skolah dulu aku buat. tgk gelagat org. hihi.

gelagat pertama:
sepasang kekasih kot. ok +ve thinking, mereka adalah sepasang suami isteri. hehehe. si isteri memilih kasut tanpa menghiraukan si suami. si suami lak dengan handbag si isteri di bahu mengambil tempat duduk berhadapan aku. pastu dia tgk aku. ades. tu la kesilapan yang aku sering lakukan. kalo dah tgk org x reti2 nk cover. huhu aku senyum kepada beliau dan berpaling. smbil berangan. kalo la aku kuar dengan kekasih or tunang or suami aku nnt cmne la gaye nye ye..huhu ahai~ xpenah lg aku kuar cmtu berdua2 an. siyes ni beb wa xtpu. huhu.

gelagat kedua:
kawan aku. perghhhh minah ni kalo beli barang dia punye cerewet xhengat...hahaha tp dia baik hati tau. sbb dia blnje aku kasut sepasang time tu. hahaha. sbb tu aku ckp dia baik. time tu dia try kasut aku rase ade kot dekat 10 pasng. salesgirl tu muka cm da bengang je. aku pun cm xsedap gak tgk muke minah tu da muncung semacam. tp skali member aku bawak 5 pasang kt kaunter bru la dia senyum smpai ke dahi. amik ko. tu la jd salesgirl jgn sombong. hahaha.

dah cukup la dua gelagat tu. gelagat2 yg lain tu biar aku jelah yang tahu. hehehe. setelah lama menunggu aku ckp dgn kwn aku nk g toilet sat. jalan menuju ke toilet. byar 20sen. masuk toilet haaaaaaaaaa. aku jumpe kawan aku. bersalam, bertanya khabar dan mula lah acara bertanya status. hehehe. rupenye kawn aku tu nk kawen. insyallah buln depan. dia memang cantik. dia memang sopan. dia pandai masak. dia pandai semua. aku tak pandai ape2. waaaaaaa~

dia: ko jgn xdtg tau anum
aku: insyallah kalo xde aral melintang aku g ar.
dia: ok...ha ko bile lagi num?
aku: *senyum
dia: eh ko neh. aku tnya ko senyum lak
aku: kalo ade nnt ade la..insyallah aku jemput ko gak
dia: hbs skrg dah ade blom
aku: skrg xde lagi, jap lagi xtau la kalo2 terjumpe. hahahaa *ketawa paksa
dia: ok la anum. aku gerak dlu ye. tunang aku da lme tu tunggu kat luar.
aku: okay. take care~

dia berlalu tersenyum. aku senyum gak tp dlm hati menangis. waaaaaaaaa~

xpelah kwn ku. mungkin jalan hidup kita berbeza. kalo sume same xbest la plak kn. Allah dah aturkan yang terbaik untuk hamba Nya. cume hamba2 ni je yang xde rase bersyukur (aku la tu). huhu. tapi Alhamdulillah aku realize skrg. hehehe~


4 comments:

mamawana said...

Bestnyer kwn blanja kasut... saya takda kwn camtu... pernah kuar dgn kwn teman dia beli baju...skali beli enam pasang. Kita terkulat2 nengok tiap2 bulan dia camtu...

joyah sepot said...

huhu.. sy pun berkira kalo nk bli kasut. tp dia mmg sgt obses dgn kasut. huhu.

joyah sepot said...

huhu.. sy pun berkira kalo nk bli kasut. tp dia mmg sgt obses dgn kasut. huhu.

nil said...

ok gak belanja kasut. biasa belanja makan je kan.

status. nanti bertukar la tu insyaAllah..yakin dgn Allah.