Let Me Help YOU!!

Saturday, November 8, 2008

sepi-->> semangat -->> happyy-->> ????

aduhai meleleh lagi air jernih neh. huhhh nape aku ni? sampai bila aku nak jadi cam ni? i have to move on. kalo bukan aku yang start sape lagi? orang lain just bolah cakap "u can do it", "what past is past..jangan ingat lagi dah..", "sabar k..sume yang berlaku tu ade hikmahnya..", ade gak yang cakap cam ni "tu la ko...dulu kan aku da cakap, dia tu memang tak boleh harap.." ade la lain2...ape yang diorang cakap sume betul, tak ade 1 pun yang salah, tak ade 1 pun yang silap. cuma aku je yang still macam tak nak dengar. nape? ok aku admit memang aku degil. ikut hati je..

tapi itu yang aku rase. walau ade 100000 orang cakap "u deserve better" aku still dengan feeling aku. susah kalo aku nak buang cam tu je. aku bukan jenis yang senang nak fall in love, bukan jenis senang nak sayang sesorang tu dalam masa yang singkat.. itu memang betul2 bukan aku. tapi at the same time aku kena admit ape yang orang lain cakap. sebab mak aku cakap "along, orang sekeliling lebih nampak sape kita dari diri kita sendiri. sebab orang lain akan lihat dan mentafsir diri kita dari diri dia sendiri. and same goes to you. u will always said that everything u had done is a right thing tapi sebenarnya..." alahai mak aku.. aku sayang dia. sangat2. dia akan cakap lembut2 je kalo ape yang aku wat tu, tak berkenan kat mata dia. perasaan halus seorang ibu tu memang ada kt dia. my mum.

what about me?aku tak tau nak rase ape? kalo tengok sekeliling memang aku akan rase down sangat2. bila tengok orang bergayut lama2, dating, tapi ape yang aku boleh wat kan. tengok je la. nasib bek aku ade member2 yang betul2 care pasal aku. banyak mende yang aku wat kalo aku rase cam teringat ke. time tu la member2 aku akan main peranan secara tak sengaja. aku hepi bil tgk diorang ketawa. sangat2 biarpun time tu dalam hati aku da banjir plus tsunami sume. hehehe diorang menghiburkan hati aku. seyes.

dia...masih seperti dulu. datang dan pergi sesuka hati. aku ke yang tak sabar?aku ke yang tak faham dia?aku ke yang salah? normal ke kalo camtu? everytime busy. then nape nak jadi cam dulu? nape nak betolkan kesilapan dulu kalo perangai dia still cam dulu? huhu aku pun tak tau ape masalah dia. masalah peribadi kot. tu sume memang berselirat dalam otak aku neh sampai la satu ari, aku dapat ayat ni dari 'someone':

Jangan cari cinta manusia,
ia penuh dengan penipuan,
kekecewaan,
dan tak kekal..

Tapi carilah cinta Allah..
tiada penipuan,
tidakkan pernah mengecewakan
itulah cinta abadi..
Cinta yang diredhai...

aku memang terkejut sangat. nape nak bagi ayat ni kat aku. tp seyes setiap ayat yang tertulis kat situ memang meaningfull to me. sangat. aku x ucap terima kasih pun kat dia. bukan tak nak tapi tak sempat.huhuhu..

then lama sikit aku ade bce 1 artikel kt link ni. masa tu rasa nak gugur jantung aku. ayat yang sama..mungkin 'someone' tu bace artikel yang sama dengan aku bace tu hehehe..ape yang aku rase??? biar lah aku je yang tau. aku tak nak wat statement yg wat orang lain rase macam tak selesa. dan sekarang feeling2 yang tak best tu memang ade lagi tapi aku rilek je an. ape sangat yang setan2 keliling aku ni blh wat kan kalo aku ada Cinta yang hakiki. yeah!!! sekarang Alhamdulillah ok sikit kot. hehe.

'someone'...terima kasih. mungkin dia tau lah sape dia. hehe. orang lain? xperlu la tau. hehe. pasni nak sambung study maintenance.

adois~~~

2 comments:

mYsteRi0us said...

apeKah?

sihasu87 said...

sejenis entri yang agk sedih...
ni cter zaman dulu la...
tetiba teringt...
hmmm..