Let Me Help YOU!!

Tuesday, November 17, 2009

kejayaan dan kegagalan...

aloo2...enibadi hom? hehehe.. lama gila aku tidak meng'update'kn blog ku yang usang ni. tapi sape kesah kn kalo aku x update. tak de pun orang datang nk bace aku merapek meraban cam nenek kebayan. hehehe

past 2-3 weeks ni aku memang busy gila kambing. psm lagi, final lagi, nk tengok muvi lg, nak hang out dengan kengkawan, nak tido lebih masa agi. haih byk la senang citer. hehehe. aku tau yang banyak tu sume yg laghaa je. tapi Alhamdulillah projek aku da ada hasil. skarang aku tmbh skit2 ape yang patut pastu wat model. nanti kalau da siap aku upload pic nye. hehehe ade ke sape2 yang nak tengok. tak de yang tengok pun xpe. aku nak upload gak. tak kira. hehehe.

tu citer pasal kejayaan. walaupun belum sepenuhnya la. sebab thesis aku ade lagi 2 chapter and a half lagi tak siap. minggu depan da nak present thesis xsiap lagi. ape citer? huhuhu. aku nak citer pasak kegagalan aku lak.

last 2 week aku g JPJ test. tak tau JPJ test ape? tu utk orang yang nak drive kete secara halal. so kenalah amik test tu. ok fine. aku tau aku da tua tapi baru amik. nak wat camne baru sampai seru. hehehe. mula-mula test litar. jantung aku memang da berdegup kencang bila tgk je muka2 orang2 JPJ yang tak ada sorang pun yang ensem. haih. bila nak surut pun aku tak tau. dan aku ade rasa sikit tak confident sebenarnya. tapi aku yakin kan diri gak. pastu orang tu panggil nama aku. aku terkejut. dia suh bawak kete g kt tmpat test bukit. aku pun masuk kete bace BISMILLAH sbb tak hafal doa naik kenderaan. hehehehe. aku drive g kt tmpt ready untuk panjat bukit yg tak bape nak curam tu. masa tu hujan renyai2. aku sejuk kan hati. pastu encik JPJ tu bagi isyarat tangan. isyarat suh aku naik bukit, bukan isyarat lucah ke ape ke. hehehe. aku pun tekan pedal minyak da nak sampai tu tekan kelas sampai kat tempat sasaran tu aku tekan brek kaki then tarik hand break free, gear then angkat tangan. JPJ tu senyum tujuk ibu jari dia yang tak bape nak panjang kat aku. ibu jari ye bukan jari hantu. hahaha. aku sengih gak. dia suh turun bukit. pastu aku pun tekan clutch, masuk gear 1, lepas clutch sikit2, tekan minyak, lepas hand break dan kete tu pun maju ke depan. ALHAMDULILLAH tu je yang mampu aku ucap. g test side parking plak. ALHAMDULILLAH lepas gak. yang last skali 3 penjuru a.k.a L parking. aku lepas clutch slow2 kete gerak, aku masuk kiri. cantek kete dalam keadaan tengah2. sekarang nak belok kanan lak. TETIBA. hp aku yang dalam pocket jeans aku vibrate. aku glabah terlepas clutch. kete tlajak. WARGHHHHHHHHH. JPJ tu da tgk aku sengih2. ase cam nak tampar je. tension2. boleh bayang tak ape yang aku rase time tu.

sedih2 bila orang tnya 'cmne test JPJ td?' aku pun jawb 'fail litar. 3 penjuru'. ade yang gelak, ade yang suh aku sabar, ade gak yang cakap gini 'lorh 3 penjuru ko failed. besenye orang failed bukit ke, jalan raya ke' aku pun senyap je lah. dan orang yang call aku time tu memang rasa sangat bersalah. huhuhu. tapi aku tak salahkan dia pun. aku yang silap sebab hp vibrate pun nk glabah. huhuhu. tapi still ade sikit terkilan. pastu orang rasa bersalah tu cakap kt aku gini.


'weh sabar ye. kau anggap je ape yang jadi ni cam kegagalan dan kejayaan kau datang serentak'
'nape plak?'
'sebab PSM ko da ok tapi lesen ko failed, ko nak kalo ko lulus lesen tp PSM ko tak jadi'


yang pepel tu orang yang rasa bersalah tu yang biru tu aku.

aku terdiam. berpikir sejenak. betul jugak. tetiba aku rasa cam tamak je sebab nak sume. mungkin ada hikmah nya aku KANDAS lesen. haih. tapi sampai sekarang sebenarnya aku cm terkilan. kalo nak tido, termenung jap mesti tringat pasal tu. tapi tak pelah. aku lagi rela repeat JPJ test dari repeat PSM. hehehe.

haih~

4 comments:

jura said...

ak sero ak tawu sapo hok kaler pepel tu..wakaka..tol per hok die royak tuh..sabo je la

saya said...

hehehe hidup terlalu indah untuk dinikmati..

hidup jugak terlalu pahit untuk diratapi.

aaa taw xde kaitan pom dengan entri u.. tapi ade i kesah?

gadis norish said...

anum..

xpe,gagal lesen JPJ tu x bermakna ko tkleh bwk kete..
ko hemtam jela bwk...kalo jpj tnye mane lesen,ko jwb ..

"lesen sy tk siap g..."

hihihihi....

sihasu87 said...

jura:
hehehe...baek puan...sy sedang blajr utk menerima kenyataan ini...selasa depan test skali lg...doakn aku ye..huhu..

saya:
huhuu..ye nik u xde kesah...heehe

gadis:
hehehe..mmg da smpai kuantan dah pun...shhhh...jgn bgtau org tau...hahaha