Let Me Help YOU!!

Wednesday, April 28, 2010

hari ketuaan adinda ku

sejak-sejak duduk rumah ni aku rasa sukatan jisim badan aku ni makin bertambah. mana tak nya sehari makan ada la dekat 4-6 kali. makan nasi plak tu. tu tak campur kalo adik aku tetiba ajak g KFC or Pizza Hut kat Setia Tropica. makin mendadak la aku. cerita ni kita tolak tepi dulu. entri ni aku nak cerita pasal birthday adik aku isnin lepas. 26 April. genap la usia beliau 11 tahun. hehehe.

mulanya pagi before dia gi sekolah ada dia pesan kat mak aku yang dia nak makan McD. mak aku pun ye kan aje. tetiba balik niaga mak aku cakap tak larat nk g. maka beliau mengamanatkan aku suh pegi belikan. so kul 12.45pm aku g hantar adik aku yang sorang lagi gi sekolah. then amik la adik aku yg sorang lg tu. berikut adalah rentetan hari kejadian.



mula amik adik aku yang ni kat sekolah menengah. nama glamor dia 'si gile'..=p


pastu amik birthday boy. nama glamor yg ni plak 'si capang'. sila rujuk telinga beliau. haha


then,
aku gerak la gi drive thru McD kat batu lima.
sampai kat checkpoint pertama, yg tempat nak order tu kosong je.
aku dah 'helo..helo' pun still no respon.
masa tu ade kete kt depan.
dia benti pastu trus blah.
so aku pun bila da tgk camtu aku trus kan la ke checkpoint seterusnya.
skali je ade notis berdarah kat situ.
panjang gak la.
tp yg aku dapat tangkap dia tulis.
'under construction..maaf zahir batin'
then bila tgk kt bahagian dalam tu ade tangga, batu bata and etc.
cess.
buang masa aku je.
cmnelah aku blh tak prasan. haih~
aku pun toleh kat adik aku.
'cmne ni dik, McD tutup la'
len kali la kita makan McD ye.
beliau tak berpaling, masih melemparkn pandangan nye keluar tingkap.
seperti ini..
'




tiba-tiba...






nangis rupenye. hehehe.
nampak je taf.
dalam hati ade taman.
hahaha..



aku sebagai kakak mithali tak sampai hati nak tengok beliau teresak-esak di tepi tingkap.
wat malu aku je kalo orang tengok.
hahaha.
bergerak kedestinasi seterusnya.
Plaza Angsana.



jadi hasil nya:
2 Spicy chichken McDeluxe Large
1 BigMac Large
1 McChicken burger
Ayam Goreng McD set Large
9pcs McChicken Nugget
total: RM 54.75
masa ni McValue Lunch.
kalau tak mmg lagi mahal la.
tengok, kucing aku pun join tau.
penyayang kan??
hehehe.



selepas itu,


'jangan lah alONGGGGGGGGG!' katanya



tersenyum gumbira.
muhammad haziq ibrahim
11 tahun

ucapan aku utk beliau:
adik,
blajar rajin2.
nnti dah besar,
jadi hamba yang patuh perintah Allah.
jadi insan yang hormat mak ayah.
jadi manusia yang berbakti pada semua orang.
jadi lah adik yang mengenang jasa akak mu, aku la tu. hehehe.
along sayang adik..=)

di kesempatan ni gak nak wish hepi belated birthday kat adik aku yang sorang lagi, ana as known as si gile. hehehe. sori na, masa birthday koalong tak de kt umh, so xde plan nak membusuk kan ko yang boleh di masuk kan dalam blog ni. hehehe. iluv u sis. uwekkk. hehehe

12 comments:

~ zaza affendy ~ said...

suka part kucing ikot mkan sme tu
huhuhu
sweet je ase

zaza suke kucing!

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.hepi besdae dik ;)

NichKhun said...

hahaha anom... waaaaa xubah2 ek haziq ney?
hahahahaha lawak2.. hikhikhik

joyah sepot said...

zaza:
tu kucing birthday boy..
tam nama nye...
heheheh

intan:
adik sy ckp time kasih...
hehehe..

nik:
hahaha...cmtu la nik..
bila nak matang aku pun xtau la...
hehehe...

nuyuljana said...

cute la muka adik ko yg nick name si capang tu.

ha ha.

nuyuljana said...

cute la adik ko yg nick name si capang tu.

hai kakak ipar ku. ha ha.

joyah sepot said...

ark!
akk ipar kau?
eh awk salah nombor ni...
wahahaha...

ASaDa RyutaRo said...

hahahaha.. aku suka part nengok si haziq tu nanges.. kahkahkah..

cam perangai adik aku. sebijik!

kalau x dpt ape dia nk, terus la diam keluar air mata.. adoi2..

selamat hari lahir jugak utk haziq..

semoga mendapat keberkatan dlm hidup.. amiin.. :)

yusuf mujahidin ™ said...

haha..
lelaki mn2 pn sm
dlm ati ade taman..
:p

joyah sepot said...

asada:
hahaha..
adik ko laki ke pompuan?
adik aku ni mmg manje btol..
kadg2 ok kadg nangis dia haih..sukar utk aku ungkap dgn kata2...hahaha


yusuf:
hahaha...
ko pun sama la tu...
hahahaha...
aku ase semua org pun dlm ati dlm taman...
yg beza nye jenis taman...
taman bunga ke, taman rama2 ke taman buaya pun blh...
hahaha

kk said...

samelah adik kila pon.nak benda tapi tak dapat muke tacing habes nak ngs.

joyah sepot said...

kk:
hahaha..
mereka mgkin akn berkwn baik kelak...
hehehe...