Let Me Help YOU!!

Monday, April 19, 2010

bila abah bersuara..

first of all, mari la kita sama2 sedekah Al-fatihah untuk arwah Achik. semoga rohnya ditempatkan bersama2 orang yang beriman. aminnn.


kisah yang aku nak cerita ni jadi 2 hari lepas. ayah aku balik dari pusat bandar, pasir gudang. beliau ade terlibat dengan pameran pada hari tu. ikuti dialog dibawah:

abah: tadi ade eksiden.
aku: truk x?
abah: teruk. kaki orang tu patah. kepala dia tercabut. jauh tercampak

berderau darah aku dengar.

aku: eksiden ape dengan ape?teruknye.
abah: mat rempit. dia meniarap ats motor masa tu. berlanggar dengan lori rasanya.
aku: habis abah tengok la mayatnye??
abah: aah la. (muke serius)
aku: kat mane abah?mesti ramai orang tgk.
abah: kat pasir gudang la. memang ramai pun.
aku: specific location nye kt mne abah?
abah: kat dalam gambar. gambar tu kat booth polis trafik. specific x location tu?
aku: (hantuk2 pale kat dinding. tp slow je lah)

kecewa aku dengar 'specific location' yang abah aku cakap tu. huhu. jarang ayah aku nak melawak camtu. tapi pastu ayah aku cakap tu adik beradik aku sume tergelak batak. hahaha.



abah gua!

5 comments:

NichKhun said...

hehehe pandai ayah anom wat lawak.. ermmm anom.. sangat2 tak sangka kan.. achik.. huhuhu

joyah sepot said...

hahaha...
tu la ayah aku...
hmm da ajal..
bila2 masa je..
kita ni pun xtau bila...
kn?

Azrai Ahmad Zamri said...

salam ziarah..
hehE..
tu la, banyak tanya lg..
kan da kena.. ;0

~anna&anuar~ said...

sempoi la ayah cik joyah... btw, i link urs.. sbb byk citer best.. hehehe...

joyah sepot said...

azrai:
hehehe tu la...xsmpat lak tu nk elak...hehehe

anna:
hehehe..beliau mmg begitu..
thanks anna..
i link urs too..=)