Let Me Help YOU!!

Thursday, April 29, 2010

c E r i T E r A

macam biasa. hari ini seperti hari2 sebelumnye juga. duk ngadap laptop. pastu gi basuh kain, basuh pinggan, jemur baju, kemas umah, keas bilik, lipat baju sume la aku buat. rajin kan? hahaha. sambil2 tu aku tgk Malaysia Hari Ini. dengar pengacara membebel. pastu tengok wardina yang cantik. then turn adik aku lak tgk tv. citer kartun la, ewah-ewah la ape lg entah. pastu pas zuhur nnt tgk drama indo kat tv 3. ketika cinta bertasbih. dulu best sekarang dah meleret nak muntah dah aku tgk. rasa ca nak lempang je si jojo tu. dah tahu adik dia perangai macam asbestos percaye gak. sian bini nye kena cerai. yang bini dia pun satu hal. dah tau laki dia xsuke dia rapat dengan adik iparnye, rapat gak. haih tak paham la aku. ari ni aku tak tengok citer tu. sebab aku takut tv umh aku sampai kt beranda aku baling. terpaksa lah bapak aku bli tv plasma macam ni:


hehehe. besarnye. tak muat nak masuk umah aku ni. so tak yah beli. hihi.

pastu dah masuk telenovela yang dr sepanyol, venezuela dan semangkuk dengan nya, aku dah tak mampu nak menonton. blh termuntah aku nanti. so aku pun duk ngadap fesbuk, menyendeng2 kat blog orang. hehehe. and kul 6.30pm is SHOWTIMEEEE. citer Adamaya. i like. hahaha.


ni heroin nye. gojes kan? hehe. suke tengok beliau. sangat cantik. huhu.


ni watak antagonis. tak paham bahasa mamat ni. ade ke patut dia nak gak si maya tu even dia dah kawin and dah ade anak. maya pun sama gak dah kawen n dah ade anak. tapi dia mmg pandai blakon la sbb btol2 menjiwai watak dani tu sampai aku rasa nak ludah je muka dia time tgk citer tu. hehehe sori ek faizal yusof. rase je bukan nak wat btol2 pun.

in reality life kan, ade ke situation cmni? berdosa weh kejar isteri orang. isteri yang memandang lelaki lain juga berdosa. ish nauzubillah. mintak kita sume dijauhkan dari dosa-dosa dan syaitan durjana. aminnn.

tu je aku nak citer. warghhh. aku kebosanan ni di rumah. tulun..tulunnn. huhu..=p

8 comments:

Chaoi said...

ko bila nak keje anum??
tau la dah habis..huhu

~Bloggerina~ said...

ala,si faizal yusof tu pun dok cerai nana coz skandal dgn ppuan lain.hehe.xminat dia dah

joyah sepot said...

chaoi:
blm ade rezki la weh..
nnt aku da kje aku bgtau ko ye...
hehehe...
ko blajo rerajin tau...
hahaha..

bloggerina:
hehehe...
ade dgr gak citer tu..
tp ntah la..
susah kn nk ckp mereka ini..
ape lg la yg diorg nak...
bini da lawa..
anak pun da ade...
haish..
kuciwa~
hehehe over lak...=p

Mrs Infinity said...

salam..x suke gak cite tasbih cinta..nyampah..noorfa pun rasa nak lempang je jojo,bela ngan si rafi tu...

yusuf mujahidin ™ said...

aku de nmpk gambo seseorg...oh

mamawana said...

Salam caiyang...

Mama pun kadang2 nak muntah tengok drama TV. Bukak TV sambil blogging ka apa ka... Baca paper pun nak muntah kekadang2 tu... Jgn marer.

That is life. Yg tak kerja nak kerja . Yg kerja nak berenti kerja. Tapi best kan kalu tak kerja dpt husben yg support everything. Mem kat umah jaga body jer, layan anak2 tunggu somi balik umah dinner sama2. Minggu lepas mama attend kuliah agama kat mesjid. Ustaz kata salah kalu suami tu nak ceraikan isteri or cari bini lagi satu kalu isteri dia tak pandai masak ka, tak pandai buat kerja umah ka. Sebenarnya kewajipan suami menyediakan makanan utk isteri, kewajipan suami menyediakan keperluan isteri. Zaman skang dah terbalik eh... Gentleman and Ironman jgn marah mama eh.

Kesah yg kawen sengaja cari pasal, nak bercerai. Yg belum kawen nunggu masa dpt jodoh. Hmmm....

What ever enjoy yr life dear. What ever u do enjoy to the fullest. Itu namanyer pentas dunia hanya lakonan. Dunia ni sementara....Permisi. Ampunnn.

joyah sepot said...

mrs infinity:
jom kita g lempang sesama..
tensen kn tgk diorg tu..
huhuhu...
emo plak...=p

yusuf:
lisa la tu...
huhuhu...
tgk la puas2 encek yusuf...
hehehe..

mamawana:
btol...
stuju sgt...
kalau nama nye manusia, mmg xpernah syukur dgn ape yang ade...
sy pun kekadg cm tu kak..
huhuhu...
time kasih ye kak sbb ingt kn...
huhuhu...

Frodo Baggins said...

lisa mmg gebuz!


((X kuar topik kan))


wakakkakakaka. woooha!


>>___<<