Let Me Help YOU!!

Wednesday, October 28, 2009

aku sayang ibu, abah anin, anna, anif n aziq

tadi abah call. bertanyakan perihal aku yang jauh di sini. (tak delah jauh sgt, kalo naik bus dari jb sampai kuantan 6 jam je.) aku pun citer jelah sikit2 ape yang jadi kt bumi gambang yang tandus ni. pastu abah pass plak phone kat ibu. ni yang ak tak bape gemar kalau on call dengan ibu time2 genting ni. bukan ape, ibu aku ni dia cam ade je sensor perasaan aku kt area dia. dan aku tak suke bercakap kalau menangis. sebab aku style menangis senyap2 je. buruk weh kalau nangis sambil bercakap. sumpah aku tak tipu.

ibu memulakan bual bicaranya:

ibu: tengah watpe?
aku:takde wat pape..tengah men fesbuk.
ibu:bagus..(nada memerli..hehe) duit ade lagi?
aku:ade..rm10..hehe (gelak skali dgn hint suh masuk kn duit)
ibu:Insyallah esok ibu masukkan. hmm study ok?
aku:(diam jap)..haa ok2..
ibu:are you sure?
aku:(ni memang aku tak boleh nk bercakap dah)...bukan sebab study tapi along tak tau nape hati along ni tak tenteram. along nak balik umah. along nk balikkkkk. (dalam hati je ni)
ibu:its ok along..just do ur best..dont too force urself k..every human has a limit..kalau terlalu force sangt nnti awk collapse..
aku:(air mata aku dah turun selaju-lajunya)..

dan oleh kerana ibu pun sedia maklum yang aku tak kan bercakap bila menangis, ibu terus je pesan pun suh jaga diri, blajar rajin2 dan bagitau yang dia sayang sangat kat aku.. Ya Allah, aku juga sangat menyayangi wanita itu. sangat2. sebab tu aku tak suke kalo ade orang2 yang tak sepatutnya wat ibu nangis dan jika ianya berlaku di hadapan aku, aku akan berusaha membuat orang itu juga menangis dengan skill2 memerli dan ayat2 pedas aku. AWAS ye orang2 itu.

kalau lah ibu tau kenapa aku menangis tadi, mesti ibu agak kecewa. ibu pernah cakap gini dengan aku 'walau ape pun pilihan along, ibu terima tapi dengan syarat ia juga boleh membahagiakan along. masa depan along, along decide sendiri. ibu sentiasa doakan anak2 ibu bahagia dunia dan akhirat.'

dan aku akan terus berusaha untuk bangun walau teruk mana pun aku jatuh. aku akan berusaha demi ibu dan abah. aku nak ubah hidup keluarga aku. insyallah aku boleh. kalian, doakan aku ye.


hmm~ basah lengan baju aku.

9 comments:

{lumut} said...

aku juge akan berusaha..

sakit~

sihasu87 said...

yeah!!
kita sama2 berusaha..
demi org yg kita syg n diri sendiri..
hmm~

saya said...

anom... aaa lama da anom xwat entri bes menusuk kalbu begini.. uhukkk

sihasu87 said...

xtau la nik..
its came naturally..
tp mmg tgh sedih skrg ni..
haish~

[S]itie [B]Um [B]Um said...

be strong gurl!

faridLO ™ said...

apa yg berlaku

sihasu87 said...

sitie:
time kasih awk...sy cuba..

faridlo:
xtau la encek farid, cuma skrg ni down gila2..byk menda yg berlaku serentak..tp insyallah blh setel..kot..hmmm~

pisey said...

hu...
i wish mak masih ada
nak wish aku macam tu

leh kasi gugur jantung
=)

goodluck semua
jom berfinal!!

sihasu87 said...

hmm..
pisey takziah wpun da terlmbt...
sabar k...
kita sama2 doa kn mak ko tenang kt sana..

ayuh!
struggle utk final..
utk fyp juga...
waaaaaa...