Let Me Help YOU!!

Saturday, August 22, 2009

karut marut #01

AMARAN:
entri ini agak membuang masa anda. so be careful!

pernah tak kalo anda tengah syok melangkah maju ke hadapan dengan penuh gaya dan yakin then tetiba...

GEDEBUK!!!

tersadung batu then tergolek dengan gaya yang amat la tak macho. langsung.

jadi di sini ye saya ingin berkongsi apakah langkah seterusnya yang harus kita lakukan sekiranya kita mengalami situasi ini. berdasarkan pengalaman yang sedia ada ni, saya akan terus bangun dan berdiri tegak-tegak. ingat ye tegak bukan senget, sendeng atau sebagainya. then kalo ade orang kat situ dan sedang memerhatikan anda dengan pandangan yang agak sinis, anda assume je orang itu mengalami rabun yang agak teruk. teruk gila yang nak sampai tahap nak buta. pastu watpe? teruskan lah perjalanan anda. tunggu lama watpe. nanti orang sekeliling sempat cam muka anda, jatuh saham anda. berapa agak2 jatuh? terpulang la mungkin 10% atau separuh. bergantung pada keadaan.

ok ada soalan lain. kalo jatuh tempat xde orang cmne? yaa itu dia soklan cepu mas. senang sahaja cik, what u have to do is u can express ur pain clearly, like 'makkkkkkk sakit nye' atau 'celaka punya batu' atau mungkin 'woi batu apsal ko duduk situ' tu contoh la. yang buruk jangan diikut. di bulan baik ni kita ambil yang keruh dan buang yang jernih. hahaha.

sekian sahaja cerita dari saya si tukang karut.

p/s:
ada sape-sape nak bagi cadangan menu ape untuk berbuka jap lagi. saya sedang kebingungan ni. tak tahu nak makan ape. ok bukan tak tahu tapi banyak sangat nak makan. confius nk makan apa. hehehe. selamat berbuka ya sume. pastikan anda berbuka lepas azan maghrib bukan azan asar. =p

6 comments:

eilah said...

anum tipuuuu...

ko ingat x ko jth ri tu ms ko tarik baju ak ms sot sem..
ko jth.ko xbgn2..ingtkan dh pgsan..upenye malu..hahahahahaha

sib bek jth atas rumput klu atas tar..abis ar muka ..

sihasu87 said...

hahaha...
kn sy dah nyatakan berdasarkan pengalamn sy..
pengalaman sy terjtuh byk tak terkira..
jd yg cre sy mengawal keadaan time jtuh nk trik bju awk tu x efficeint jika dibandingkan dengan pengalamn yg terdahulu...
hahaha...
tp time tu nsib bek xrmai org..kalo tak langsam kira la saham aku...hahha

eilah said...

tp ak xleh blah ar ...

klu ak ingat,sure ak gelak kuat2..

terbyg2 muka mu time tu..rela kena seret asalkan xmo lps tgn tu tarik baju ak...

hahaha

sweat time tu..kompen saham mu xjth..sbb ke"sweet"tan mu sgt terserlah

sihasu87 said...

cettt...sweet la sgt...sweat ade r...huhuhu..best ork time short sem..wlau pun kita slalu kebulurn di wktu mlm...hehehe...

nuyuljana said...

hahaha.

kalau jatuh atas stage masa konvo nak pura-pura koma tak?

:D

sihasu87 said...

nuyul:
bagus jugak cadangan tu...
blh dikategori kan sebagai bernas...
wahahaha...
mintak jauh weh...
malu dennn...